CASTELUL BRAN: fost muzeu de arta si istorie medievala, in prezent nu are o expozitie permanenta care sa prezinte intreaga istorie a cetatii/castelului. In cateva incaperi au fost restaurate interioare ale fostei resedinte particulare a reginei Maria a Romaniei (dormitorul reginei Maria, salonul de muzica, dormitorul regelui Ferdinand etc). In capela turnului rotund poate fi vazut, la cerere, mormantul principelui Mircea, cel mai mic fiu al reginei Maria, mort de febra tifoida in timpul primului razboi mondial (1916).
CETATEA RASNOV: este cea mai mare cetate taraneasca din sud-estul Transilvaniei. A fost ridicata in secolul XIII si a ajutat la apararea locuitorilor din Tara Barsei timp de mai multe secole.
MUZEUL SATULUI BRANEAN: sectia etnografica a Muzeului Bran, deschisa in 1962, la 5 ani dupa deschiderea Muzeului Castelul Bran. Conceput ca muzeu in aer liber, prezinta evolutia arhitecturii populare traditionale din satele zonei Bran. Ansamblul cuprinde 18 gospodarii si locuinte, anexe gospodaresti, constructii economice si instalatii de prelucrarea lemnului si a tesaturilor de lana, actionate hidraulic.
Parcul National Piatra Craiului: este situat in raza judetelor Brasov si Arges, respectiv a localitatilor Zarnesti, Moeciu, Rucar si Dambovicioara, incluzind masivul Piatra Craiului si o zona cuprinzand Cheile Dambovitei si Cheile Ghimbavului. Situat in Carpatii Meridionali, parcul cuprinde masivul de circa 25 km lungime intre Zarnesti si Rucar, fiind delimitat de culoarul Bran-Rucar si raul Dambovicioara la est si sud-est, de raurile Dambovita si Tamas la est si de raul Barsa la nord.
Servicii
- Rezervatie naturala
- Muzee si galerie de arta
- Situri istorice si artistice
- Biserici si manastiri
- Trekking
- Bird watching
- Mountain bike