Turnul Sfatului
Situat între cele mai importante două pieţe ale oraşului, mai precis la colţul dinspre miază-noapte – răsărit al Pieţei Mari, Turnul Sfatului a fost din totdeauna simbolul caracteristic al oraşului Sibiu.
Palatul Brukenthal
După revenirea sa la Sibiu, în calitate de Guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei (1777-1787), baronul Samuel von Brukenthal şi-a adus şi colecţiile, iar Calendarul lui Hochmeister pe anul 1790 menţionează printre atracţiile oraşului, pinacoteca, formată din 800 de tablouri şi dispusă în 13 săli ale Palatului Brukenthal.
Biserica Evanghelica-luterana
Bisericii evanghelice-luterane din Sibiu i-au fost atribuite numeroase caracteristici de-a lungul timpului: într-o notă de călătorie din secolul al optsprezecelea, ea este descrisă ca fiind „cea mai remarcabilă construcţie a Sibiului”, iar istoricul sibian Emil Sigerius a denumit-o „o adevărată casă memorială a saxonilor din Transilvania".
Muzeul Astra
Muzeul în aer liber din Dumbravă Sibiului prezintă sinteza civilizaţiei populare tradiţionale de pe teritoriul României, fiind una din cele mai importante instituţii de acest profil din Europa, atât prin patrimoniul cultural reprezentat aici cât şi prin programele culturale şi educaţionale pe care le dezvoltă.
Podul Minciunilor
Podul Minciunilor este unul dintre cele mai importante simboluri ale oraşului. Reconstruit la 1859 de firma Friedrich Hütte în locul unui alt pod din lemn, Podul Minciunilor este primul pod de fontă din România.
Staţiunea a fost întemeiată de Societatea Carpatină Ardeleană a Turiştilor - SKV (Siebenbürgischer Karpatenverein) în 1894 fiind cea mai veche staţiune montană din România.
Servicii
- Hidromasaj
- Muzee si galerie de arta
- Situri istorice si artistice
- Biserici si manastiri
- Trekking