Catedrala Ortodoxa din Constanta, inchinata Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, este cea mai mare biserica ortodoxa din orasul amintit. Asezata in piata Ovidiu, in fata cladirii Arhiepiscopiei Tomisului, catedrala a fost zidita intre anii 1883-1885, dupa planurile arhitectului Ion Mincu (1852-1912). Acest arhitect este considerat a fi creatorul unui stil arhitectural aparte, inspirat din traditia romaneasca a secolelor al XVII-lea si al XVIII-lea.
Piatra de temelie a fost pusa in ziua de 4 septembrie 1883, in timpul mitropolitului Iosif Georghian, sfintirea acestea avand loc in data de 22 mai 1895. In parcul ce inconjoara catedrala se afla un complex arheologic in care sunt identificate elemente ale vechiului oras Tomis.
Cazino-ul (1907)
Ca spectacol, edificiul Cazinoului surprinde prin locul unde a fost ridicat, prin nesimetricul volumelor si provocarea privitorului de a-i intui de la exterior spre interior intimitatea si functionalitatea spatiilor precum si prin limita ce demarca tarmul artificial linearizat odata cu consolidarea falezei. Vivacitatea si efervescenta viului denota si în raportul dintre tumultul marii si haoticul spectacol al cerului din care razbate strigatul neîntrerupt al pasarilor stapânitoare peste cer si apa.
Muzeul Marinei s-a deschis la 3 august 1969, in fostul local al Scolii Navale, in imediata vecinatate a panoramei portuare si marine. Muzeul Marinei Romane are un patrimoniu care ii confera statutul de unicat national. Prezenta istoria marinei militare si comerciale romanesti, de la simpla luntre cioplita in trunchi de copac, pana la navele moderne de astazi.
Servicii
- Bucatarie locala tipica
- Muzee si galerie de arta
- Biserici si manastiri
- Pescuit
- Tenis