Delta Dunarii este cea mai bine conservata delta din Europa si una dintre cele mai complexe din lume, intrata în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991 ca rezervatie a biosferei. Aceasta reprezinta un obiectiv de mare atractie prin prezenta în cadrul ei a unei variate vegatatii si faune – piscicole si ornitologice. Aici exista cea mai bogata si mai variata fauna ornitologica din Europa si anume peste 300 de specii de pasari, unele dintre ele declarate monumente ale naturii si ocrotite de lege.
Un paradis natural se întinde la varsarea Dunarii în Marea Neagra, acolo unde fluviul îsi încheie calatoria de 2 860 km. Secole de-a randul, suprafata Deltei s-a extins datorita malului adus de fluviu, formandu-se astfel o retea de canale, de lacuri, de insule acoperite cu stuf, de paduri tropicale, de pasuni si de dune de nisip care acum acopera o suprafata de aproape 5 640 km2, din care 3446 km2 se gasesc pe teritoriul Romaniei
Excursii : In toata Delta Dunarii.
La padurea Letea si vizitarea localitatii Letea, Grindul Caraorman, lacurile : Cuibul cu Lebede; Iacub, La Amiaza, Cazanele, Trei Iezere cu vizitarea localitatii Mila 23 ; Sulina cu vizitare ; muzeu, varsarea Dunarii in Marea Neagra, Farul, plaja etc.
In apropirea Casei Obreja puteti vizita Manastirea Saun si Cocos!Puteti face plimari cu barca pe canale si in imprejurimi!
Servicii
- Bucatarie locala tipica
- Izvoare termale
- Rezervatie naturala
- Biserici si manastiri
- Pescuit