Muzeul Orăşenesc Tăşnad este amenajat în Castelul Cserey Fischer. Cuprinde 4 săli expoziţionale, grupate pe două secţii: arheologie şi istorie locală, etnografie.
Reorganizat în anul 1995, muzeul prezintă elemente specifice culturii materiale şi spirituale din zona Tăşnadului, mărturii ale evoluţiei istorice, predominând aspectrele creativităţii de tip tradiţional. Muzeul se face remarcat îndeosebi datorită existenţei unor ateliere meşteşugăreşti complexe. În acest sens, sălile expoziţionale sunt structurate pe ideea prezentării principalelor ocupaţii şi meşteşuguri practicate în zona, aducând astfel în faţa privitorului înţelepciunea şi îndemănarea arhaică, simţul formelor şi culorilor, ingeniozitatea şi măiestria meşterului ţăran.
Cel mai important monument de arhitectură al oraşului este biserica reformată, construită în a doua jumătate a secolului al XV-lea (terminată în 1476), în stil gotic târziu. Biserica a fost înălţată de romano-catolici, ulterior a fost preluată de reformaţi, în urma trecerii majorităţii populaţiei la religia reformată. Edificiul a găzduit mai multe sinoade, dar în 1660 a fost incendiată în timpul atacului turcilor şi a tătarilor, după care timp de mai mult de un secol lăcaşul va fi nefolosit. În 1758 catolicii încerc s-o recucerească, dar fără succes. Biserica reconstruită este dezvoltată cu turnul în stil baroc între anii 1814-1822.
Staţiunea turistică cu ştrand de apă termală
Casa de cultură, obiectiv edificat în primul deceniu al secolului trecut; a avut iniţial destinaţie de cazinou
Servicii
- Masaje
- Muzee si galerie de arta
- Situri istorice si artistice
- Bai termale - Spa
- Biserici si manastiri