Mănăstirea Curtea de Arges
sau a Mesterului Manole, creatie izvorâtă din efort si suflet, din legendă si adevar, se ridică falnică si mândră, demnă si puternică impresionând prin proportii si ornamentatie. Faima zidirii ei a atras numerosi călători români si străini, care fascinati de frumusetea si perfectiunea constructiei au spus: « si pentru a cuprinde totul într-un singur cuvânt, această biserică este un giuvaer »(Paul de Alep).Mănăstirea, necropolă a primilor regi ai României (Carol I si Regina Elisabeta, Ferdinand I si Regina Maria) este situată într-un parc amenajat artistic, la intrarea căruia se află statuia lui Neagoe Basarab (1512-1251), ctitorul mânăstirii.
Muntii Fagaras
fac parte din lantul Carpatilor Meridionali. Ei cuprind intregul complex muntos dintre Dambovita (est) si Olt (vest). Se disting doua siruri de munti, unul nordic si altul sudic. Intre cele doua siruri se afla culoarul Lovistei, cunoscut la vest sub numele de Tara Lovistei. Sirul nordic apare sub forma unei creste neintrerupte pe directia est-vest. Cel sudic, fragmentat de ape, are ca principali componenti M-tii Iezer-Papusa, Ghitu, Muntisoru-Fruntii si Cozia. In sensul mai obisnuit, folosit si de geografia turistica, prin M-tii Fagaras se intelege numai lantul principal nordic.
Biserica Domnească (sec. XIV -XV )
din Curtea de Arges – cel mai vechi ansamblu de artă feudală, a fost concepută ca edificiu de cult si gropnită domnească.
Complexul Muzeal Biserica Domnească
este situat în Curtea de Arges, vechi leagăn al civilizatiei românesti, pe o platformă înconjurată de ziduri joase.
Biserica Olari (sec. XVII)
Curtea de Arges, are un aspect pitoresc, rural, îmbinând elemente arhitectonice din lemn si cărămidă, cu un plan în formă de navă si turnul clopotnită lipit de clădire; este poate singura biserică din România în care moartea este pictată pe peretii exteriori.
Barajul Vidraru
Monumentul Electricitatii
Transfagarasanul
Schitul Robaia
Muzeul de etnografie Musatesti
Ansamblul rupestru Corbi
Manastirea Namaiesti
Manstirea Aninoasa
Manastirea Slanic
Servicii
- Meniu vegetarian
- Meniu pentru copii
- Bucatarie locala tipica
- Degustari/evenimente etno-gastronomice
- Masaje
- Hidromasaj
- Sauna/Baie turceasca
- Piscina incalzita
- Muzee si galerie de arta
- Situri istorice si artistice
- Biserici si manastiri
- Trekking
- Vanatoare
- Pescuit
- Tenis
- Shopping
- Mountain bike