Manastirea Negru Voda- A fost ctitorita in anul 1215, prin traditie de catre Radu Negru Voievod. Mai tarziu, a fost reconstruita de Basarab I si fiul sau, Nicolae Alexandru. Aceasta va fi recladita de Matei Basarab, cand devine si manastire.
Manastirea Negru Voda reprezinta cel mai important ansamblu monastic din Muscel. In componenta ei intra Paraclisul Domnesc al curtii voievodale, ulterior Biserica mare a manastirii,
Biserica mica - bolnita - din primul sfert al veacului al XVIII-lea, Turnul clopotnita de la intrarea in incinta - secolul al XVII-lea, Casa Domneasca - secolul al XVII-lea construita pe vechi temelii din secolul al XIV-lea, Casele egumenesti - secolul al XVIII-lea, anexa casei domnesti si chiliile de la inceputul secolului al XIX-lea. Aici se mai afla si Hanul-Bazar al manastirii, disparut inca din 1746.
Manastirea Namaiesti- Asezata la 5 km nord-est de Campulung, biserica este de piatra, in intregime sapata in stanca de maini necunoscute, datata din prima jumatate a sec. XVI (1547). Pe peretii bisericii se pot vedea picturi murale neindemanatic realizate, cu figuri de sfinti sterse in pridvorul sudic, interiorul este nepictat, cu icoane atarnate pe pereti. Printre numeroasele icoane se afla icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, atribuita de traditie Evanghelistului Luca, inramata in argint la 1798, litografiata in 1871 de Maior Papa Zogeu. Alaturi de aceasta se afla o cruce veche din 1601, ridicata langa turla de Radu Postelnicu. Tot aici se gasesc hrisoave cu proprietati din anii 1542 si 1572, carti vechi, casa memoriala G.Toparceanu, ateliere de covoare si macrameuri, mausoleul din Mateias, inchinat eroilor din primul razboi mondial.
Expozitia de Istorie a Culturii Namaesti- Expozitia este instalata intr-o casa cu etaj, tipic musceleana, cu cerdac la etaj datand de la sfarsitul secolului al XIX-lea. A apartinut familiei poetului George Toparceanu din 1905.
In camera de la parter este amenajata o expozitie documentara cuprinzand fotografii, manuscrise, carti cu dedicatie primite de George Toparceanu (1886 - 1937), ziare si reviste, fotocopii de documente.
La etaj sunt doua camere: dormitorul (interior specific taranesc) si camera de lucru cu obiectele care au apartinut scriitorului.
Muzeul si Rezervatia Arheologica de la Castrul Roman Jidava-Castru roman Jidava a facut parte din linia de aparare. A fost renovat complet acum cativa ani, tot atunci s-a reconstituit una din cele 4 porti.
De asemenea, exista si un mic muzeu ce cuprinde o parte din descoperirile arheologice. Vizita trebuie completata cu un tur la muzeul de Istorie din Campulung Muscel, oras situat la 5-10 km de Pescareasa.
Servicii
- Rezervatie naturala
- Muzee si galerie de arta
- Situri istorice si artistice
- Biserici si manastiri
- Trekking
- Pescuit
- Calarie
- Shopping
- Mountain bike