OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Golful Mraconia - cazare Cazanele Dunarii, Clisura Dunarii

Eselnita (Mehedinti) - Oltenia

Total comentarii: 1 (Nota  4 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Golful Mraconia - cazare Cazanele Dunarii, Clisura Dunarii (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Golful Mraconia - cazare Cazanele Dunarii, Clisura Dunarii (Activitati si imprejurimi)

Parcul Natural “Portile de Fier”

Parcul Natural Porţile de Fier se află în sud-vestul României, limita sudică a acestuia fiind malul românesc al Dunării. La est se învecinează cu localitatea Dr. Tr. Severin (Mehedinţi), la vest cu localitatea Socol (Caraş-Severin. La nord, de la confluenţa Nerei cu Dunărea, Vârfurile Tâlva Blidarului, Svinecea Mică şi Mare, urmăreşte interfluviul Dunării format de afluenţii acesteia.

Se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 115.665,8 ha, fiind unul dintre cele mai mari parcuri naturale din România (locul 2), având în componenţa sa 18 rezervaţii. Principala formă de relief sunt munţii, în componenţa sa intrând prelungirile sudice ale Munţilor Banatului (Munţii Locvei şi Munţii Almăjului), Munţii Mehedinţi şi o parte din Podişul Mehedinţi.

Ruinele Cetatii Trikule (sec. al XVI-lea)

 

Pe malul stâng al Dunării, la 4 km în aval de localitatea Sviniţa (judeţul Mehedinţi), se află trei turnuri dintre care unul nu mai este vizibil, pentru că la începutul secolului trecut gheţurile de pe Dunăre l-au năruit, iar ce a mai rămas a fost acoperit de apele fluviului.

Astăzi, toate cele trei construcţii se scaldă în apele Dunării, iar turnul de sud este în întregime subacvatic. Cele trei turnuri sunt dispuse în colţurile unui triunghi ipotetic şi, înainte de ridicarea nivelului Dunării din cauza barajului de la Gura-Văii (c. 1971), se aflau pe abruptul malului stâng. Cetatea Tri Cule (Tri Kule sau Triculi), a fost ridicata în secolul al XV-lea pentru a opri expansiunea otomană. 

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala