Ghetarul de la Scarisoara- Monument al naturii, pestera cu ghetar, situata la o altitudine de aproximativ 1200 m, este o raritate in lume. Drumul spre pestera porneste din comuna Girda, situata pe valea Ariesului Mare la 32km amonte de Cimpeni (pe DN75). Din centrul comunei se desprinde drumul carosabil de pe Girda Seaca pe care se ajunge, dupa aproximativ 1km, la gura Vaii Ordincusa, unde se ia stanga. De aici exista doua variante. Prima o constituie poteca turistica marcata cu cruce rosie, iar a doua noul drum auto de 8 km (recomandat soferilor experimentati - exclus masini cu garda mica de la sol).
Pestera lui Ionele- Situata la 5 minute de mers pe jos de pe drumul secundar ce o ia la dreapta de la la gura Vaii Ordincusa (drum comun cu cel pentru Ghetarul de la Scarisoara - vezi mai sus). Sala mare si impresionanta este foarte usor accesibila. Cu un pic de catarat pe o urcare abrupta de 3 metrii se mai poate continua pana la lacul subteran. Pentru a vizita restul pesterii de 2 km este nevoie de echipament de speologie.
Huda lui Papara- Pestera Huda lui Papara este cea mai importanta pestera din Muntii Trascau. Aceasta are 5200 m lungime si o denivelare de 123 m fiind deosebit de spectaculoasa datorita formatiunilor intalnite aici.
Pestera are un curs de apa subteran si cateva sali care sunt principalele puncte de atractie dintre care amintim: Sala Mare, Casacada Evantai, Sala Virgina, Tara Piticilor. Access facil pana la gura pesterii.
Cetatea Coltesti- Cetatea medievala de la Coltesti a fost construita peste ruinele castrului roman. Aici se poate ajunge luand de pe DN75, in drept de Buru catre Rametea, cetatea situandu-se la aproximativ 10 km de aceasta intersectie.
Manastirea Lupsa- Situata in vecinatatea noastra, la bifurcatia de pe DN75 de unde se ajunge la noi, Manastirea Lupsa este un loc de pelerinaj foarte cunoscut si apreciat.
Manastirea Posaga- manastire de calugari situata pe valea Posaga, cunoscuta datorita izvorului din apropiere numit "Izvorul Tamaduirii". Este o adevarata bijuterie de sculptura in lemn. Ea a fost ctitorita in 1935 de preotul paroh din comuna Posaga de Jos, pr. Alexandru Rujdea.
Servicii
- Rezervatie naturala
- Biserici si manastiri
- Trekking
- Mountain bike