Ghetarul Scarisoara Intrarea în Ghetarul de la Scarisoara se face printr-un impresionant aven, a carui gura, cu un diametru de 60m se deschide în padurea din marginea platoului. O poteca îngusta sapata în stânca si câteva scari metalice ancorate în pereti favorizeaza coborârea celor 48 m cât masoara adâncimea avenului. Volumul de gheata este de 75.000 m3 si are 26 metri înaltime. Temperatura medie atinge +1°C vara si coboara pâna la -7°C iarna. În zona permisa turistilor temperatura medie este de 0°C.
Pestera Ursilor a fost descoperita în 1975, cu ocazia unei dinamitari executate la cariera de marmura din zona. Este unul dintre principalele obiective turistice ale Mun?ilor Apuseni, ea aflându-se în judetul Bihor, în imediata apropiere a localitatii Chiscau, comuna Pietroasa, la o altitudine de 482 m.
Interiorul se distinge prin diversitatea formatiunilor de stalactite si stalagmite existente, ca si prin cantitatea impresionanta de urme si fosile ale ursului de caverna - Ursus spelaeus - care a disparut în urma cu 15.000 de ani. Pe lânga acesta au mai fost descoperite si fosile de capra neagra, ibex, leu si hiena de pestera. La intrarea în pestera se afla un pavilion, compus dintr-o sala de asteptare, casa de bilete, un bar, un mic muzeu speologic si un stand cu suveniruri si obiecte artizanale specifice zonei.
Servicii
- Bucatarie locala tipica
- Meniu cu produse din ferma proprie
- Rezervatie naturala
- Vanatoare
- Pescuit
- Calarie
- Schi