Peștera Urșilor a fost descoperită în 1975, cu ocazia unei dinamitări executate la cariera de marmură din zonă. Este unul dintre principalele obiective turistice ale Munților Apuseni, ea aflându-se la o altitudine de 482 m. Interiorul se distinge prin diversitatea formațiunilor de stalactite și stalagmite existente, ca și prin cantitatea impresionantă de urme și fosile ale ursului de cavernă - Ursus spelaeus. Pe lângă acesta au mai fost descoperite si fosile de capră neagră, ibex, leu și hienă de peșteră.
Galeriile Romane de la Roşia Montană şi câteva mănăstiri din zonă pot să ocupe timpul dumnevoastră destinat excursiilor.
Pentru sezonul de vară, traseele turistice din zonă sunt în funcţie de preferinţele dumneavoastră. Puteţi începe cu câteva drumeţii sau plimbări scurte în zona pensiunii noastre, continuând apoi cu trasee cu grad de dificultate diferit. Cascada Vârciorog, Groapa Ruginoasa, Gheţarul Scărişoara, Izbucul Tăuz, Gheţarul Focul Viu, Cetăţile Ponorului,Cheile Galbenei sunt doar câteva trasee din care dumneavoastră aveţi posibilitatea să alegeţi.
Servicii
- Rezervatie naturala
- Biserici si manastiri
- Calarie
- Schi