La poale muntilor Fagaras, in jurul unei vechi manastiri aluat nastere o noua destinatie de vacanta.
Împrejurimile oferă turistului o privelişte plăcută şi relaxantă. Aerul este puternic ozonat datorită pădurilor din zonă. Dacă doriţi, sunteţi pasionaţi şi vremea este de partea dumneavoastră puteţi urca pe munte. Sâmbăta de Sus este o destinaţie de vacanţă nouă, pentru iubitorii de munte şi linişte. Aici veţi găsi construcţii noi şi oameni primitori gata să vă îndeplinească orice dorinţă.
Manastirea Sambata de Sus este reprezentata de un asezamant monahal de calugari, aflat pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras. A fost atestat documentar in anul 1654, cand satul Sambata de Sus intra in posesia lui Preda Brancoveanu.
Initial, aici exista o biserica de lemn cu hram dublu (Adormirea Maicii Domnului si Izvorul Tamaduirii), construita in anul 1657. Ulterior, intre anii 1696-1707, din initiativa domnitorului Constantin Brancoveanu, s-a construit o biserica zidita pentru calugarii sihastri din zona.
Cetatea Fagarasului a fost atestata documentar pentru prima data in anul 1455, desi lucrarile de constructie incepusera de la sfarsitul secolului XIV, pe locul unei fortificatii din secolul XII-XIII.
Reprezentanta a stilului renascentist, cetatea are la baza amprenta goticului transilvanean.
Incepand cu anul 1526 a fost condusa de voievodul Transilvaniei, Stefan Mailath, pentru 15 ani. In anul 1599 a intrat in posesia domnitorului Mihai Viteazu, care s-a adapostit aici cu familia sa, in timpul luptelor din 1599-1600. De asemenea, cetatea a fost folosita si drept resedinta pentru principii transilvaneni, aici functionand Dieta Transilvaniei.
In timp s-a degradat, fiind folosita ca penitenciar (1948-1960), unde erau incarcerati detinutii politici.
Dupa anul 1965, in incinta cetatii au inceput lucrarile de amenajare a unui muzeu, deschis si astazi.
Alte modalitati de petrecerea timpului liber: • vizite la Manastirea Brancoveanu - 350 metri distanta de la pensiune• izvorul Parintelui Arsenie Boca - 500 de metri distanta de la pensiune centrul spa la 500 m de pensiune• trasee montane - plimbari prin padure in aer liber • vizitarea pastravariei din apropiere• biciclete• sala de jocuri (sah, table, tenis de masa)• in salon puteti urmari filme
Servicii
- Meniu vegetarian
- Meniu pentru copii
- Bucatarie locala tipica
- Meniu cu produse din ferma proprie
- Masaje
- Hidromasaj
- Sauna/Baie turceasca
- Piscina incalzita
- Muzee si galerie de arta
- Situri istorice si artistice
- Biserici si manastiri
- Bird watching
- Vanatoare
- Pescuit
- Calarie
- Schi
- Mountain bike