Cetatea Taraneasca Rasnov. Este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania si a fost construita în secolele XIII – XIV de catre locuitorii asezarii cu acelasi nume, cu scopul principal de se apara împotriva atacurilor tatarilor. Prima mentiune a cetatii dateaza din anul 1335, cu ocazia unei noi navaliri a tatarilor cand a fost pustiita din nou tara Barsei, in afara de cetatea de pe Tampa si Cetatea Rasnovului, care nu au putut fi cucerite. Amplasarea orasului Rasnov pe drumul comercial ce leaga Transilvania de tara Romaneasca i-a asigurat o dezvoltare economica timpurie. Asezarea a fost in primul rand un centru comercial de tranzit inca din 1427, cu drept de targ saptamanal acordat de regele Sigismund de Luxemburg si care si-a pastrat importanta vecinatatii Brasovului, cel mai mare centru comercial din sudul Transilvaniei in relatiile cu sud-estul Europei. In interiorul cetatii turistii pot vizita muzeul da arta feudal in care sunt expuse armuri, arme, galerii, mobilier de epoca, porturi specifice secolului dar si cateva obiecte mai neobisnuite pentru timpul nostru, dar comune in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, cum ar fi: o masca de tortura si un jug pentru transportarea prizonierilor.
Pestera Valea Cetatii (1,5 km de Rasnov) din rezervatia naturala Valea Cetatii este o atractie turistica de exceptie aflata la doi pasi de Cetatea din Râsnov. Laculetele ce oglindesc formatiuni enigmatice perfect modelate de apa si aer înconjoara o impozanta sala Catedrala care, cu cei peste 30.000 de metri cubi ai sai, deschide ochilor un tavan de poveste cu volute si arce de calcar de un alb cum rar poti vedea în lume.
Amenajata cu cele mai moderne tehnologii, pestera ofera un parcurs si o iluminare ce face si un claustrofob sa uite de peretii care-l înconjoara si sa se simta într-un palat de cristal.
Servicii
- Muzee si galerie de arta
- Situri istorice si artistice
- Biserici si manastiri
- Tenis
- Schi
- Mountain bike