OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Natura - cazare Fagaras

Avrig (Sibiu) - Transilvania

Total comentarii: 15 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Natura - cazare Fagaras (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Natura - cazare Fagaras (Activitati si imprejurimi)

Ocna Sibiului - Lacurile alpine sunt elemente de mare atractie turistica ale judetului Sibiu. Ocna Sibiului este o statiune turistica situata la 17 km nord de Sibiu, pe valea ralui Visa, intr-o regiune inconjurata de paduri de stejari seculari si un subsol bogat in minereuri de sare. 
Pe masivul de sare de la Ocna Sibiului se afla un complex de 15 lacuri sărate, de ocna, interesante prin caracteristicile lor. 

Manastirea Sambata de Sus - Aflata pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras, manastirea este renumita ca loc de reculegere, mangaiere si intarire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga ori poposesc in acest locas sfant . Istoria Manastirii Brancoveanu incepe in secolul al XVII-lea. Daca la inceputul secolului XVI avem mai multe marturii indirecte despre existenta manastirii prin mentionarea unor calugari de aici in diferite acte, dispersate, primele dovezi directe le avem din anul 1654, cand satul si mosia din Sambata de Sus au intrat in stapanirea lui Preda Brancoveanu, boier de loc din sudul Carpaţilor. 

Balea Lac - se afla la o altitudine de 2034 metri si ceva mai jos gasim Balea Cascada, la 1234 m, in munţii Fagaras, pe Transfagarasan, la circa 65 km de Sibiu. Zona este usor accesibila din cele mai vechi timpuri, dar mai ales odata cu darea in folosinta a Transfagarasanului. Nu numai frumusetea zonei inconjuratoare, ci şi farmecul ei a contribuit la amplasarea aici a unuia dintre cele mai frumoase complexe turistice din Carpati care impreuna cu lacul Balea, formeaza unul dintre cele mai atractive areale turistice din Fagaras. In masivul Fagaras, intre varfurile Moldoveanu si Negoiu (cele mai inalte din tara), desi exista alte caderi de apa mai spectaculoase, cea mai renumita ramane Balea sau Urlatoarea Balei, care prin saltul sau de 50-60 metri, marcheaza de fapt, acolo la peste 1200 metri altitudine, treapta inferioara a circului glaciar omonim, din care, mult mai de sus insa, porneste paraul care i-a dat natere.

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
Atractii in apropiere:
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Calarie
  • Mountain bike