OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Paraul Rece - cazare Fagaras, Transfagarasan, Balea

Cartisoara (Sibiu) - Transilvania

Total comentarii: 5 (Nota  2 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Paraul Rece - cazare Fagaras, Transfagarasan, Balea (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Paraul Rece - cazare Fagaras, Transfagarasan, Balea (Activitati si imprejurimi)


Transfăgărăşanul- este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România. Drumul leagă regiunea istorică a Transilvaniei de Muntenia. Drumul a fost construit să treacă peste Munţii Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos din munţii României, care face parte din Carpaţii Meridionali.

Drumul urcă până la altitudinea de aproape 2.000 metri; drumul în trepte foloseşte serpentine pentru a urca fiind o provocare pentru orice maşină; datorită serpentinelor şi drumului în rampă viteza de rulare este de 40 km/h. Drumul este închis de la sfărşitul lunii Octombrie până în luna Iunie datorită zăpezii care acoperă drumul.

Acest drum are mai multe tunele şi viaducte decât oricare alt drum din România; în apropiere de cel mai înalt punct al ascensiuni, la Bâlea Lac drumul trece prin cel mai lung tunel din România (aproape 1.000 m).

 

Lacul Bâlea- este un lac glaciar (format în circ glaciar) situat la o altitudine de 2.040m, în Munţii Făgăraş, Judeţul Sibiu.

Dimensiunile lacului sunt: 360 m în lungime, suprafaţa de 46508 mp şi adâncimea de 11,35 m.

În anul 1932 lacul Bâlea şi o suprafaţă de circa 180 de hectare în jurul lacului au fost declarate rezervaţie ştiinţifică.

La Lacul Bâlea se poate ajunge în timpul verii cu maşina, pe Transfăgărăşan, iar în restul timpului cu telecabina, de la cabana "Bâlea Cascadă". În Munţii Făgăraş se mai află şi lacurile Capra, Podragu mic, Podragu mare, Avrig, Urlea, etc.

În anul 2006 a fost construit în apropierea lacului Bâlea primul hotel de gheaţă din Europa de Est.

 


Cascada Bâlea- denumită şi Urlătoarea Bâlei, este situată în Munţii Făgăraşului între vârfurile Moldoveanu şi Negoiu, la peste 1200 m altitudine. Este cea mai mare cascadă în trepte din România, cu o cădere de 60 m, şi marchează treapta inferioară a circului glaciar Bâlea.

Accesul se poate face pe Transfăgărăşan până la cabana Bâlea Cascadă iar de acolo pe jos circa 50 minute, drept până la cascadă, pe un traseu marcat cu punct roşu.

 

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi
  • Mountain bike