OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Sighisoara - orasul medieval. Pensiuni Sighisoara.

Si anul acesta, in perioada 25-27 iulie, la Sighisoara se va desfasura deja consacratul Festival Medieval

In locul unde se afla astazi orasul Sighisoara, arheologii au descoperit ruinele unei cetati dacice ce se numea Sandava, existand dovezi ca aceasta dateaza inca din anul 100 dupa Hristos.
Descoperirile arheologice au scos la lumina si urmele unei fortificatii romane puternic intarita care purta numele de Castrum Stenarum (sau Capistenarum) unde au fost descoperite caramizi cu stampila Legiunii a XIII-a Gemina. De asemenea s-au descoperit si 26 de monede romane emise intre 108- 248, opaite romane, inele de aur cu filigran, ceea ce atesta locuirea pe aceste meleaguri din timpuri stravechi.

 

Sighisoara de azi a fost intemeiata in perioada medievala de catre colonistii germani (din regiunea Rinului de nord), care fusesera invitati sa se aseze in Transilvania (vezi aici Pensiuni Transilvania) de catre regele Ungariei Geza al II-lea pentru a apara granițele rasaritene ale Principatului. In aceasta perioda istorica oamenii de etnie germana au fost denumți saxoni, dar colonistii germani adevarati, cunoscuti ca "sasii din Transilvania", nu au nici o legatura cu saxonii din nord-estul sau sud-estul Germaniei. Acesti colonisti primesc in folosinta fundus regius (pamant craiesc) si se bucura de drepturi si privilegii deosebite. Ei au construit la marginea Principatului Transilvan mai multe cetati cu scop strategic si de aparare precum cele de la Rasnov (vezi aici Pensiuni Rasnov), Prejmer (vezi aici Pensiuni Prejmer), Fagaras (vezi aici Pensiuni Fagaras) sau Cetatea Brasovului (vezi aici Pensiuni Brasov). 

Cetatea Sighisoarei (vezi aici Pensiuni Sighisoara) a adunat intre zidurile ei, laolalta mestesugari sasi, romani si maghiari. Din acest motiv orasul cetate a primit numele in toate cele trei limbi: SCHAESSBURG, SIGHISOARA, SEGESVAR. Mai mult, mestesugarii erau organizati in bresle care administrau cate un turn de aparare. Lungimea zidurilor de aparare este de 960 de metri, iar din cele 14 turnuri s-au mai pastrat doar 9 la marginile zidurilor cetatii, in afara celui cu ceas care este in centrul cetatii si avea rol de punct de observare. 

Multitudinea de puncte de atractie turistica din interiorul orasului, turnuri, bastioane, biserici si case, sunt greu de prezentat in cateva cuvinte. Totusi, cele mai importante ar putea fi considerate Turnul cu Ceas , care este si o imagine simbol a Sighisoarei, Turnul Cositorarilor, Turnul Macelarilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Fierarilor, Turnul Franghierilor, Turnul Tabacarilor, Biserica Manastirii, Biserica din deal (dateaza din anul 1300), Vechiul Cimitir Evanghelic, Casa Venetiana, Casa cu Cerb, Casa de pe Stanca, Casa cu Sindrila (Eweret), Casa Vlad Dracul si altele.
Anual, vara, in ultimul weekend al lunii iulie, timp de trei zile se desfasoara aici Festivalul de Arta Medievala, celebru atat printre turistii romani cat si printre cei straini. Vrajitori, cavaleri, duhuri sau clovni. O atmosfera de poveste si o poveste ce se reediteaza, an de an, in Cetatea Sighisoarei. Le veti gasi pe toate si, inca multe altele si anul acesta pe stradutele inguste si pavate ale Sighisoarei unde cu siguranta vor veni foarte multi turisti interesati de un pic de istorie si de atmosfera medievala.

Posibilitatile de cazare (vezi aici Cazare Sighisoara) sunt multiple, atat la gazde cat si la pensiunile aflate in oras oferind o atmosfera specifica epocii medievale. De asemenea, in apropiere, aveti posibilitatea de a merge la cateva pensiuni frumoase din localitatea Saschiz (vezi aici Pensiuni Saschiz).

 

Pensiuni Rasnov - Cazare Rasnov

Pensiuni Prejmer - Cazare Prejmer

Pensiuni Fagaras - Cazare Fagaras

Pensiuni Brasov - Cazare Brasov

Pensiuni Sighisoara - Cazare Sighisoara

Pensiuni Saschiz - Cazare Saschiz